Ana Sayfa / BLOG / Ukulele Nasıl Akort Edilir?

Ukulele Nasıl Akort Edilir?

Son yıllar da ülkemiz de popülerleşen ukulele akordu nasıl yapılır bunu anlatacağım. Ukulele çalmaya başlamadan önce mutlaka akordunu yapmalıyız. Sağlıklı bir kulak gelişimi için akort önemlidir. Enstrümana başladığınız ilk zamanlar kulaktan akort yapmak neredeyse imkansızdır. Bu yüzden dijital akort cihazı edinmenizi tavsiye ediyorum. Ama zaman içerisin de mutlaka kulaktan akort etmeyi öğrenmelisiniz. Masaüstü ya da sapa takılan dijital akort cihazlarının kullanımı oldukça kolaydır. Siz teli çaldıkça, cihazın ekranında nota belirir ve ince ayar yapmanızı sağlar. Sizin de tek yapmanız gereken, teli sıkıp ya da gevşetmeniz olacaktır.

Dijital akort aleti kullanarak Ukulele Nasıl Akort Edilir?

Öncelikle bilmeniz gereken şey, dijital akort cihazlarının batı sistemli notasyona dayanmış olduğudur. Örneğin bizler notaları do-re-mi-fa-sol-la-si diye isimlendirirken, batılılar bunları alfabenin ilk yedi harfine kodlamışlardır. Aşağıda ki tablodan bu sistemi öğrenin.

A – La
B  – Si
C – Do
D – Re
E – Mi
F – Fa
G – Sol

Ukulele telleri alttan üste doğru 1.2.3.4. tel diye numaralandırılmıştır.

Ukulele akordu için;

1. Tel – A (La)
2. Tel – E (Mi)
3. Tel – C (Do)
4. Tel – G (Sol)

Dijital Akort Aleti

Ibanez-CU1-Akort-Aleti-400x269 ukulele nasıl akort edilir Ukulele Nasıl Akort Edilir? Ibanez CU1 Akort Aleti

Satın Al

Sapa Takılan Dijital Akort Aleti

G.Master-AT-203A-Siyah-Akort-Aleti-240x300 ukulele nasıl akort edilir Ukulele Nasıl Akort Edilir? G

Satın Al

Sorularınız için aşağıda yer alan “Bir Cevap Yazın” kısmını kullanabilirsiniz.

Hakkında ÖZGÜR KARABİL

ÖZGÜR KARABİL
Daha çok neşe dağıtması için Ukulele Öğreniyorum'u kuran Özgür, tüm bildiklerini sizlerle paylaşmaya devam ediyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir